miércoles, 28 de diciembre de 2011

Hivern dur a les pistes d'esquí, però per la pedra

Les, gairebé nul·les, nevades al pirineu català d'aquest últim mes han fet que aquests dies nadalencs es converteixin en idonis per a fer-ho tot, menys esquiar.

Tot i així, segons el comunicat de neu de les estacions d'esquí catalanes, hi ha 9 estacions d'esquí obertes a on tots aquells resignats a quedar-se a casa sense practicar aquest esport, han assistit. Esquiadors de Masella han assegurat que "hi ha bastants pistes obertes" però que les més altes, que acostumen a ser vermelles i negres, "tenen molta pedra" o romanen tancades. Això en una estació a on hi ha de 30 a 60 centímetres de gruix de neu pols i a on només 28 de 64 estan obertes. La millor opció pels esquiadors és Baqueira Beret, la única estació a on està oberta la totalitat de les pistes.

El d'esport és un sector del turisme que, en menys mesura que el de sol i platja, aporta també un percentatge al total del turisme que representa l'11,4% del PIB. A més de per la crisi, la disminució de consum de serveis de turisme esportiu, s'ha vist afectat durant aquestes vacances per la manca de neu.

Hi ha una eterna discusió sobre si els esports, com l'esquí, poden considerar-se art o no. En tot cas el que és clar és que aquell qui esquia bé té una habilitat. Però per fer d'una habilitat un art, es necessita més que un simple do. Tanmateix, sigui art o no, la temporada és llarga i el sector del turisme encara pot fer negoci si la previsió meteorològica apunta nevades. Amb aquest panorama, gens semblant al d'altres anys, molts el que demanaran per Reis Mags serà neu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario